Top 3 meest gevraagde functies per beroepsgroep

Accountmanager, werkvoorbereider en Customer Service medewerker, allemaal functies waarnaar dit jaar erg veel vraag is. Dat blijkt uit de lijst van meest gevraagde functies per beroepsgroep die Randstad naar buiten heeft gebracht.

Beeld Top 3 meest gevraagde functies per beroepsgroep

Bij het opstellen van de lijst is vooral gekeken naar functies met relatief veel vraag ten opzichte van het aanbod. Dit jaar is meer vraag naar verplegend personeel en zakten tandartsen van een eerste naar een derde plaats ten opzichte van vorig jaar. Aan timmermannen bestaat een onveranderd tekort; dit beroep staat voor het tweede jaar op rij op nummer één van meest gevraagde functies binnen de bouw.

De verbeteringen in de arbeidsmarkt hebben zich in het afgelopen jaar voortgezet. Het aantal vacatures is hoog, wat zorgt voor kansen in veel beroepsgroepen. Naast de aanhoudende vraag naar personeel met minimaal hbo-opleidingsniveau zijn er vandaag de dag veel kansen voor vakmensen en specialisten op mbo-niveau. Vooral in de bouw, techniek en zorg.

Grootste krapte

Als gevolg van de verder groeiende vraag ziet Randstad een toenemende schaarste, waarbij bouw, ICT en techniek te maken hebben met de grootste krapte. De verwachting is dat de arbeidsmarkt in 2018 een topjaar gaat beleven, waarin het aantal banen verder groeit en de werkloosheid daalt naar het laagste aantal in jaren. Tegelijkertijd zullen werkgevers alles uit de kast moeten halen om talent aan te trekken en te behouden.

Top 3 meest gevraagde functies per beroepsgroep:

Commercieel
Accountmanager
Commercieel Medewerker Binnendienst
Recruiter

Techniek
Werkvoorbereider
Operator
Servicemonteur

Administratief
Customer Service medewerker
Planner
Financieel administratief medewerker

Bouw
Timmerman
Installatiemonteur
Elektromonteur

Transport en Logistiek
Logistiek medewerker
Heftruckchauffeur
Vrachtwagenchauffeur

IT
Projectmanager ICT
PHP developer
Software tester

Onderwijs
Docent Nederlands
Docent Engels
Docent Wiskunde

Financieel
Assistent Accountant
Business Controller
Belastingadviseur

Zorg & Welzijn
Verpleegkundige
Verzorgende ig
Tandarts

Bron: https://www.hrpraktijk.nl/topics/werving-selectie/nieuws/top-3-meest-gevraagde-functies-beroepsgroep?utm_source=2017_HR%20Nieuwsbrieven&utm_medium=email&utm_campaign=2017_HR%20Praktijk%20Signaal&utm_content=25-1-18%2013:01:0020180125_HRNieuwsbrief&tid=TIDP354135XAC34AF23582E49CFA8DC4CA77CADF5D6YI4